Eesti Raskeveohobuste Show 2015

Eesti Raskeveohobuste Show 2015

1. elokuuta pidetty Eesti Raskeveohobuste Show päätti hienosti näyttelykauden rodun parissa.
Nurmenukun Puhkekeskuksessa järjestetty tapahtuma keräsi ihmisiä paikalle niin Virosta kuin Suomestakin.

Tunnelma näyttelypaikalla oli huikea. Ihmiset olivat iloisia ja sää suosi, vaikka välillä taivaanrannalla vilahteli tummempia pilviä. Onneksi saimme vettä vain muutaman tipan.

Koko päivän meitä viihdytti suomalainen rock’n roll-yhtye Midnight Express.

Hevoset olivat kaikki todella hienossa kunnossa ja hyvin huollettuja näyttelyä varten.

Paras nuori ER-ori oli Kuldar Matu 2203 ER. Saimme nähdä Kuldar Matun ja tämän ratsastajan Riin Ingre Saaren ihanan esityksen niin kouluradalla, kuin kärrypujottelussakin. Harvemmin näkee esittäjällä ja ratsastajalla hymyn niin herkässä, tilanteessa kuin tilanteessa. Suomen ER-kasvattajat Sanna Tarkiainen ja Elisa ja Pasi Väyrynen luovuttivat hevosen omistajalle sadan euron rahapalkinnon.

Paras ER-ori oli Välk 2219 ER. Välk on hieno, kuvat kertokoon puolestaan.

Paras nuori ER-tamma oli Liiva Viktoria, joka saikin pokaalia ja palkintoa kerrakseen. Eestin Raskaat Vetohevoset ry palkitsi parhaan nuoren tamman pokaalilla ja lisäksi Joutnan Ratsutila luovutti tamman omistajalle sadan euron rahapalkinnon.

Paras ER-tamma oli Liiva Naksi.

Paras Viroon tuotu kylmäverinen oli ori Famos, Viktoria Kaasikin omistuksessa oleva saksalainen kylmäverinen.

Näimme myös Vello Tammen ja friisin hevosen Marleenin. Yhteistyö oli näiden kahden välillä saumatonta. Oli ilo katsella maasta ajaen esitettyä hienossa kunnossa olevaa hevosta. Kiitos Vello ja Marleen, esitys jäi mieleen.

Eestin Raskaat Vetohevoset ry ojensi myös kunniakirjan pitkän linjan ER-kasvattajalle Viktoria Kaasikille tunnustukseksi tämän valtavasta työstä rodun hyväksi, niin kasvattajana kuin monien ER-päivien järjestäjänäkin.

Yhdistys palkitsi myös Marja Hietakorven pienellä pokaalilla tämän suuresta avusta vuosien varrella, niin tulkkina, lainsäädännön tietopankkina sekä järjen äänenä.