Vuosikokous 2017

Sääntömääräinen vuosikokous 7.5.2017 Hämäläisen tilalla Lappeenrannassa

Kausi 2016 kallistui loppusuoralle ja tapasimme vuosikokouksessa Hämäläisen tilalla, jäseniemme Seija ja Elina Hämäläisen hellässä huomassa. Lämmin ruoka odotti osallistujia valmiiksi pöytään katettuna. Suuret kiitokset herkkupöydästä ja hyvästä palvelusta Seija ja Elina. Kiitos kaikille jäsenille aktiivisesta osallistumisesta kokoukseen! Kiitos, oli ihana tavata teitä 

Tällä kertaa vaihtovuorossa oli koko hallitus, varajäsenet sekä puheenjohtaja. Yksimielisen äänestyksen tulos on seuraavanlainen:

Puheenjohtajana jatkaa Tarja Halonen, hallituksen jäsenet Sanna Tarkiainen, Mervi Romberg ja Elina Hämäläinen ja varajäsenet Jaana Kaskinen sekä Seija Hämäläinen. Järjestäytymiskokouksessa päätämme varapuheenjohtajan ja sihteerin roolit.

Päätimme yhdistyksen jäsenmaksun ja asiaa pitkään pohdittuamme, totesimme että jäsenmaksua ei ole nostettu kuuteen vuoteen, vaan se on pysynyt samassa vuodesta 2011 asti. Päätimme korottaa jäsenmaksua 28 euroon. Huomatkaa, että jäsenmaksulaskut saapuvat pian sähköpostiinne. Olemme myös ottaneet nyt tavaksi lähettää muistutuslaskun kirjeversiona postissa ja siitä peritään viiden euron muistutusmaksu, joten jäsenmaksu kannattaa maksaa eräpäivään mennessä.

Yhdistyksen toiminta oli tälläkin kaudella hyvää ja rehtiä ja hyvän hallintotavan mukaista ja saimme toiminnantarkastajaltamme kehuja. Tällä kertaa yhdistyksen toimintakertomus oli jo 12 sivua pitkä ja aika paksukin teos. Jotain olemme saaneet aikaan.

Keskustelimme vilkkaasti kokouksessa varsinkin kantakirjanpitäjän roolista. On pakko pysyä ajan hermolla ja seurata lainsäädäntöä tiiviisti. Sinne tulee jatkuvasti jotakin uutta ja kun Evira on ”pomomme”, on hommat hoidettava ajallaan ja kaikesta pitää olla paperi kansiossa. Kulut ovat myös huomattavat, joten kantakirjan hinnastoa on ehkä myös pakko tarkistaa jossain vaiheessa. Pyrimme silti pitämään maksut inhimillisinä, sillä emme kerää yhdistykselle rahaa. Maksut ovat vain kulujen kattamista varten.

Päivä oli kaikenkaikkiaan mahtava, hyvän ruuan ja mahtavien kahvien saattelemana tutustuimme Hämäläisen tilan eläimiin ja ympäristöön.

Kuvasta selviää kuinka hauskaa meillä taaskin oli