Halutaan ylläpitoon

Nelihenkinen perhe, jossa neiti 7-wee (kuvien pikkuneiti harrastuksen alussa) ja lapsena & nuorena harrastanut sekä aikuisiällä harrastuksen pariin palannut äiti, etsivät ylläpitoon/vuokralle 2 ponia tai hevosta. Yksi ehdokas, jos löytyy, niin sille haeskellaan sitten kaveri vaikka shettiksestä, koska hevonen on laumaeläin.

Tarjolla on pihatto, hevosta kunnioittava ympäristö ja rajattomasti rakkautta. Meiltä pääsee omalta pihalta metsätietä pitkin maastoon. Asumme Pohjanmaalla Kristiinankaupungin Lapväärttissä omakotitalossa suurella pihalla ja omalla peltotilkulla. Äiti käy ratsastamassa ja äidillä on nuorena ollutkin yhden kesän 4 issikkaa vuorakralla ja suomenhevonen toisen kesän.

Hepan suhteen ei ole tavoitteellisisa vaatimuksia, vaikka perheen äiti ottaa mielellään haasteen vastaan viedä hevosta eteen päin, jos niin toivotaan. Äidillä on kokemuksen myötä napakkuutta ja päättäväisyyttä hevosten kanssa toimimiseen ja tyttärellä näyttää löytyvän samat varmat otteet. Toiveena olisi, että hevonen toimisi aikuisen valvovan silmän alla myös lapsen kanssa. Meillä tärkeintä on luoda hyvä ja kunnioittava suhde eläimeen ja pyrkiä saamaan siihen mahdollisimman hyvä yhteys.

Hevonen oltaisiin valmiita vastaanottamaan kesäkuulta eteen päin. Entä miksi ylläpito eikä osto? Se on mieheni ehto, ennen ostoaikeita, sillä hänellä ei ole kokemusta hevosista ja hän haluaa ensi saada käsityksen, ymmärryksen ja kokemuksen siitä, mistä hevosen ylläpidossa on kyse ja kunnioitan hänen toivettaan. Olemmekin käyneet koko perheen voimin tutustumassa hevosiin ja ratsastukseen ja 5-vuotias poika on todella innostunut ratsastuksesta ja innostunut hevosista.

Lisää tietoa meistä saa laittamalla @-postia osoitteseen amsode@gmail.com. Meihin ja ylläpitopaikkaan saa tulla etukäteen tutustumaan niin toivoessaan. Mekin tutustumme mielellämme ylläpitoehdokkaasteen ja hänen sielunmaisemaansa etukäteen.